Training Communitystarters

 

Ontwikkel je eigen community-skills!

Deze cursus is bedoeld voor wie het belangrijk vindt om ontwikkelingen te starten vanuit de doelgroep zelf. Endaar meer samenwerking, kennisdeling, inspiratie, trots en enthousiasme uit te halen. 

Het opzetten van een community is daarvoor een goed, eigentijds en bruikbaar instrument. Het past helemaal in de doe-democratie van nu, waar mensen hun expertise koppelen en zich organiseren op een specifiek thema of doelstelling.

Wat leer je?

Tijdens deze cursus leren we je wat een community inhoudt, welke soorten communities er zijn, wat de basisvaardigheden van een community builder zijn en maak je kennis met aansprekende praktijkvoorbeelden. We geven praktische handvaten om een succesvolle community te starten en inzicht in diverse manieren om een communityplatform in te richten. En je gaat natuurlijk zelf aan de slag met je eigen onderwerp.

Wat bereik je met deze cursus?

  • Inzicht in de geschiktheid van de community-tool voor jouw werkveld of doelgroep
  • Kennis van het proces van community-building, succes en faalfactoren
  • Inzicht in de benodigde techniek en andere ondersteuning
  • Kennis van middelen om jouw community (eventueel zelfstandig) te laten floreren
  • Inzicht in de kosten, mensuren en andere benodigdheden
  • Uitbreiding van je netwerk

 

In de cursus komt waar mogelijk jouw eigen casus aan bod door in een korte oefensessie de opgedane theorie te verwerken in je eigen praktijk. Je gaat dus ook zelf aan de slag.

 

Cursus: Twee dagdelen + lunch  € 495 pp. max 20 personen/min. 8 personen; tweede persoon uit dezelfde organisatie krijgt 20% korting.

Deze cursus kan ook in-company worden gegeven.