Blog/Nieuws

 

Zeven goede redenen waarom een community je organisatie verbetert

Als organisatie werk je je een slag in de rondte om alle boodschappen bij de juiste doelgroep te laten aankomen. Moest je vroeger enquêtes sturen om erachter te komen of er iets van je communicatiemiddelen was opgemerkt, tegenwoordig kun je dat digitaal checken. Maar écht contact met je doelgroep heb je meestal niet, tenzij je het gesprek aanknoopt op een bijeenkomst of beurs. Of als je een community begint! Je ontdekt dan dat je zomaar enthousiaste fans of ervaren experts in je achterban hebt, allemaal mensen die je als ambassadeur verder helpen of zelfs gratis kennis toevoegen. Verzamel ze, spreek ze aan op hun kennis en ideeën, maak ze medeverantwoordelijk en zorg dat ze elkaar en jouw organisatie in een opgaande spiraal inspireren en helpen. Hier zijn zeven goede redenen waarom een community je organisatie verbetert en toekomstbestendig maakt:

Lees meer »

Code49: community of practice rond duurzaam erfgoed

Ook al is cultureel erfgoed van ons allemaal, niet alle historische gebouwen zijn publiek toegankelijk. Daarom is Code49 als community of practice opgezet om betrokkenen te verbinden, te netwerken, kennis uit te wisselen en projecten te presenteren. Zoals een van de leden destijds voorspelde, heeft de community of practice de potentie om te fungeren als een ANWB voor cultureel ondernemen in historisch erfgoed. Op die manier kan de community bijdragen aan het behoud van de  toegankelijkheid en het waardebesef van erfgoed.

Lees meer »

Werkplaats Waterlinies: Van ambitie naar platform

De Nieuwe Hollandse Waterlinie (NHW) en Stelling van Amsterdam (SvA) vormen samen een verdedigingslinie van maar liefst tweehonderd kilometer. Dit lint van ruim honderd forten en zes vestingen loopt dwars door het Hollandse landschap, van Edam tot de Biesbosch. Tel daarbij ook ruim duizend militaire en waterbouwkundige objecten: inundatiekanalen, sluizen, dijken, betonnen groepsschuilplaatsen en kazematten. Een ingenieus systeem, gericht op het snel onder water zetten van grote gebieden. De verdedigingswerken van deze typisch Nederlandse uitvinding liggen deels verborgen in een prachtig, open en natuurrijk landschap. Nergens ter wereld is erfgoed en landschap te vinden dat vergelijkbaar is met de NHW/SvA.

Lees meer »

Stolpencommunity Vierkantdelers- Kennisdelen op het digitale erf

Waarom zou een stolpbewoner het wiel opnieuw uit moeten vinden? De eigenaren van stolpboerderijen hebben vaak dezelfde praktische vragen. Waar een goede rietdekker te vinden bijvoorbeeld, of hoe een stolp duurzaam en betaalbaar te verwarmen. Voor iedereen die het avontuur met een stolp aangaat of zijn hart verpand heeft aan deze prachtige boerderijen met hun piramidevormig dak, heeft de Boerderijenstichting Noord-Holland Vrienden van de Stolp (BSNH) de ‘Stolpencommunity Vierkantdelers’ in het leven geroepen.

Lees meer »